Legends neemt Pedal Plate op in assortiment

01 juli 2017

Veel mensen hebben een racefiets, waar ze vaker gebruik van willen maken. Echter zij laten zich vaak weerhouden door het gedoe met extra schoenen of gebrek aan grip en comfort bij gebruik met “normale” schoenen.

Het idee voor de Pedal Plates is in de zomer van 2016 ontstaan toen Marc van der Heide geen gebruiksvriendelijke en/of betaalbare producten voor zijn Shimano SPD-SL pedalen kon vinden voor gebruik op vakantie of woon-werk verkeer.

Na een periode van uitgebreid prototypen, testen en diverse onderzoeken naar mogelijk bestaande of conflicterende patenten is er voor de huidig oplossing patent aangevraagd.  Na een succesvolle Kickstarter campagne, worden de Pedal Plates in Nederland geproduceerd en zijn ze tijdens Limburgs Mooiste 2017 voor het eerst aan het publiek getoond.

De Pedal Plate is daarmee een uniek Nederlands product, dat de fietser op een eenvoudige manier in staat stelt om meer plezier van de racefiets te hebben bijvoorbeeld:

  • op vakantie
  • voor woon-werk verkeer
  • wanneer je een fiets tekort komt en
  • gewoon omdat t kan!

De Pedal Plate kent nu twee modellen voor de pedaal systemen:

  • Shimano SPD-SL (en de compatible pedalen)
  • Look Keo (en de compatible pedalen)

en biedt een vlak oppervlak met grip voor meer comfort en veiligheid. De Pedal Plates kunnen eenvoudig worden in- en uitgeklikt.

De Pedal Plate is tevens de enige compacte oplossing-uit-één-stuk, die geen aanschaf van extra cleats behoeft. Door de positie binnen het pedaal en het geringe gewicht van slechts 41gram per set blijft de standaard oriëntatie van het pedaal ongewijzigd.

Meer informatie kunt u vinden op: www.Pedal-Plate.cc (voor de Pedal Plate)

Klik op hier om dealerinformatie aan te vragen.