EU-bottle

Vakmanschap

Een bidon is een artikel waar door de meeste mensen niet lang over wordt nagedacht, je pakt hem omdat je dorst hebt en als je erin knijpt moet er vocht uitkomen! Dat is in grote lijnen wel waar het om draait.

Maar om een goede niet lekkende bidon te maken komt er toch iets meer kennis en vakmanschap bij kijken dan de doorsnee bidonnenmaker gebruikt.

Allereerst het granulaat waarvan de fles gemaakt wordt deze komt van de topproducent uit Duitsland en is speciaal vervaardigd om voedingstoffen in te bewaren/op te slaan dus geur en smaakloos. De doppen (altijd schroefdraad doppen) worden voorzien van een zachte siliconen trektuit, zodat deze prettig aanvoelt aan de lippen/tanden, maar nog belangrijker is dat de tuit ALTIJD goed blijft sluiten. Dus 100% lekvrij (ook handig als je de gevulde bidon in een sporttas vervoert, wie kent dat niet natte vlekken in de kleding voor aanvang van je training).

Modellen

Een moderne bidon is meer dan een plastic fles water. Er moeten warme en koude vloeistoffen in kunnen, en dun vloeibare maar ook pap. De bidon moet onderweg volmaakt afsluiten, je moet er gemakkelijk met één hand uit kunnen drinken, je moet hem goed schoon kunnen maken en hij moet er ook nog eens mooi uit zien.

De EU bidon voldoet aan al deze eisen. Hij wordt geperst van hoogwaardig smaakvrij polycarbonaat; een klasse beter dan de goedkope drinkbussen van PVC die weekmakers bevatten, smaak afgeven en minder goed bestand zijn tegen hete dranken. EU bidons zijn er met naar keuze een grote of kleine opening, beide types hebben een schroefdop en een trektuit van siliconenrubber. Deze combinatie geeft een gegarandeerd waterdichte afsluiting, ook als de drinkbus –gevuld- in een sporttas vervoerd wordt, of wanneer er koolzuurhoudende drank in vervoerd wordt (de legendarische bidon met champagne!). Tegenwoordig worden ook sportdranken en vloeibare voeding in de bidon meegenomen. Het is dan wel zaak dat de bidon zich moeiteloos schoon laat maken. Het spreekt dat de bidons met de grote vulopening het gemakkelijkst gereinigd kunnen worden. Dat kan ook in de vaatwasmachine op lage temperatuur.

De trektuit kan met tanden en lippen eenvoudig en knoeivrij open getrokken worden. De bidons zijn er met een inhoud van 500 cc, 600, 750 , 850 en één liter, telkens met dezelfde standaard-diameter voor de klassieke bidonhouder.  

Wij voeren modellen van:

  • 500cc Small Betty
  • 600cc Big Steve
  • 750cc Big Steve
  • 850cc Small Betty
  • 1000cc Big Steve

De Big Steve modellen hebben een grote dop, de Betty’s hebben kleine doppen.

De EU Bottle is verkrijgbaar in verschillende kleuren en transparant, en hij kan op verzoek bedrukt worden in één of meer kleuren. Vraag ons naar technische details en prijzen.

Uw bedrijfsnaam en logo

Indien u bidons onder eigen naam/logo wil laten maken, zorg dat u altijd uw bedrijfsnaam/logo in een AI bestand dan wel een EPS Vector bestand aanlevert (indien u dit niet in uw bezit heeft, heeft uw drukker van briefpapier dit wel) dit verkort vaak de levertijd.

Probeer bij het uitzoeken van kleuren van uw bidon altijd uw bedrijfskleuren er in terug te laten komen hierdoor kunt u uw logo misschien wel in 1 kleur afbeelden dit scheelt in de filmkosten.

Om een bidon mooi schoon te houden en dit ook te kunnen zien is een transparante bidon het handigst, er ontstaat nog al eens (vooral bij mensen die sportvoeding gebruiken) schimmel vorming onder in de bidon.