Miche

De Italiaan Ferdinando Michelin was helemaal geen familie van de Franse bandenfabrikant Michelin. Toen hij in 1919 een fabriek voor fietsonderdelen oprichtte, was ‘Michelin’ al een begrip in banden tot ver buiten Frankrijk. Daarom liet hij de verkorte naam MICHE voor zijn produkten deponeren.

Italiaans Vakmanschap

Miche heeft zich steeds uitsluitend gericht op het hoogste segment  met kwaliteit, vakmanschap en service als leidraad. Miche is, met eigenaar kleinzoon Luigi Michelin, de oudste nog bestaande onderdelenfabrikant in Italië. Het merk heeft zich altijd toegelegd op precisiewerk zoals crankstellen, kettingwielen en naven voor de baanwielrennerij. Miche is daarmee één van de slechts twee Europese firma’s die gecertificeerde onderdelen mogen leveren aan het keirin in Japan.

De laatste jaren maakt Miche naast naven ook complete wielen, en kiest daarbij bewust niet voor de gemakkelijkste weg: Miche sponsort onder andere één van de grootste en zwaarste cyclocrossers van het moment, namelijk drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken, de ideale ontwikkelingspartner voor de Miche wielsets.