Pedal Plate

Pedal Plate is een nieuw Nederlands bedrijf, dat eind 2016 is opgericht door Marc van der Heide.

Het idee voor de Pedal Plate is die zomer van 2016 ontstaan toen Marc tijdens het woon-werk verkeer en tijdens de vakantie vaker en makkelijke gebruik van z'n racefiets wilde maken. Daartoe kon echter geen gebruiksvriendelijke en/of betaalbare producten vinden voor de Shimano SPD-SL en/of Look Keo pedalen.

Na een korte periode van prototyping, testen en onderzoeken naar mogelijke bestaande octrooien is het patent aangevraagd en na een succesvolle Kickstarter campagne zijn de Pedal Plates tijdens Limburgs Mooiste 2017 voor het eerst aan het publiek geïntroduceerd.

Uniek in eenvoud

Veel mensen hebben een racefiets, waar ze vaker gebruik van zouden kunnen maken. Echter zij laten zich vaak weerhouden door het gedoe met extra schoenen of gebrek aan grip en comfort bij gebruik met "normale"schoenen.

De Pedal Plate is een uniek Nederlands gepatenteerd product dat de fietser op een eenvoudige manier in staat stelt om meer plezier van de racefiets te hebben:

  • op vakantie
  • voor woon-werk verkeer
  • wanneer je één fiets tekort komt en
  • gewoon omdat t kan en lekker fietst!

De Pedal Plate kent twee modellen voor de pedaal systemen:

  • Shimano SPD-SL (en de compatible pedalen)
  • Look Keo (en de compatible pedalen)

en biedt een vlak oppervlak met grip voor meer comfort en veiligheid, dat eenvoudig met de hand kan worden in- en uitgeklikt.

De Pedal Plate is tevens de enige compacte oplossing-uit-één-stuk, die geen aanschaf van extra cleats behoeft. Door de positie binnen het pedaal en het geringe gewicht van slechts 41gram per set blijft de standaard oriëntatie van het pedaal ongewijzigd.