Squirt Lube

Squirt lube bestaat o.a. uit verschillende soorten wax die zijn verwerkt in een emulsie; dit heeft het voordeel dat er een uitzonderlijke hoog percentage wax in zit. 
Na het aanbrengen dringt de vloeistof door tot in de openingen tussen de binnenste pinnetjes,rolletjes en plaatjes van de ketting. Het water verdampt langzaam en de wax laat een laagje achter dat water-, zand- en vuilafstotend is (olie / teflon trekt juist vuil aan!). 
De ketting blijft dus schoon en loopt soepel, waardoor er aanzienlijk minder sprake is van slijtage aan de onderdelen van de aandrijftrein. 

Recensies Squirt Lube

Bart Brentjens
Team manager; Milka-Superior mountainbike racing team

"Tijdens de Cape Epic ben ik in aanraking gekomen met Squirt. De Cape Epic is een race met extreme omstandigheden voor de ketting van de fiets, water en dan weer stof. Met als gevolg een piepende en droge  ketting iedere rit. Op deze momenten is een goede smering van de ketting van groot belang. Squirt heeft mij overtuigd dat dit met Squirt mogelijk is, waarbij de ketting ook nog eens mooi schoon blijft en dus weinig vuil en stof kan aantrekken. Het is wel van groot belang dat je de gebruiksaanwijzing van Squirt volgt, maar eigenlijk is dat heel simpel. Ieder keer smeren voordat je de fiets gebruikt en hoe meer je smeert hoe beter het werkt."

Wielermagazine 

“Squirt doorstond de extreme beproevingen in de Cape Epic met vlag en wimpel.”  

Cyclingnews.com

“…Squirt lube is easily the best wax lube yet”. This is finally the wax-based lube that lives up to the promise of cleaner drivetrains, quiet operation and good longevity.”
Score: 5 yellow jerseys (maximum)

Cycling Weekly 

“…this lube is as close as we've come to the Holy Grail of lubes.”
Score: 10 (maximum)

O2 Bikers

“Beste ecologische smeermiddel” ; max. score m.b.t. aanbrengen & doeltreffendheid onder droge + vochtige omstandigheden.

Bikerumor.com 

“This is the dream when it comes to any product Squirt Lube lives up to every claim it lists on its website, label and marketing.” 
Score: 5  (maximum)

Pro mtb racer Maxime Marotte:

(2nd French National Champs & 8th World Cup Chambery & 13th World Cup Houffalize) 
17th XC World Cup 2010, 18th World Champs 2010
“Some BH SrSuntour riders tested Squirt lube this winter and are all very satisfied. We trained in very hard conditions; mud, snow...etc. and encountered no problem. It is incredible because,  I never degrease my chain, and it keeps clean! In mud, I have not any "chain suck"! ” 

Pro cyclocross racer Katie Compton: 

(Silver & Bronze Medaillist at Cyclocross World Championships)
“After racing in the mud and sand the proof is on the chain. Squirt Lube lasts; it is simply awesome for Cyclocross racing. ”

Magazine Mountainbike Action:
Squirt Lube in Mountainbike ActionSquirt Lube in Mountainbike Action