Veiligheid staat voorop

Swissstop maakt remblokken voor fietsen, niet alleen voor de hoogste klassen van de wielersport, maar ook voor velgremmen en schijfremmen voor dagelijks gebruik. Die produkten profiteren van de research en ervaringen in de topsport opgedaan. Zoals de naam al zegt, is Swissstop een Zwitsers produkt: in een bergland is een goede remwerking belangrijker dan waar ook.

Op een andere manier veilig tot stilstand komen

Swissstop maakt remblokken voor verschillende types velgen en toepassingen. Omdat het zo belangrijk is alleen de juiste remblokken te gebruiken, heeft Swissstop ze per soort een vaste kleur gegeven:

Zwart zijn de blokken voor racefietsen en ATB’s met aluminium, scandium of magnesium velgen,

Groen zijn high-performance blokken voor race en ATB: de remprestaties zijn nog beter dan die van de zwarte blokken, maar dat gaat wel ten koste van de levensduur. Voor de echte wedstrijdrijder dus.

De blokken voor carbonvelgen zijn geel. Let op: nooit andere dan speciaal voor carbon geschikte remblokken gebruiken; de velg raakt anders in korte tijd onherstelbaar beschadigd door slijpwerking of onvoldoende warmte-afvoer.

De blauwe remblokken van Swissstop zijn gemaakt voor aluminium velgen met een keramische coating.
De grijze remblokken tenslotte zijn het resultaat van de gezamenlijke know-how: bestemd voor uw dagelijkse stadsfiets, prima remwerking, lange levensduur.

Swissstop maakt remblokken voor alle merken, types en bouwjaren schijfremmen: Avid, Cannondale, Giant, Formula, Hayes, Hope, Magura, Shimano. De remblokjes worden geleverd per setje voor één wiel, waar toepasselijk worden nieuwe veren meegeleverd.

Zorg voor een reservesetje als u de bergen in gaat!

In het bijzonder

Swissstop is in het bijzonder actief met het ontwikkelen van remblokken voor de cyclocross: nergens worden zulke hoge eisen gesteld aan velgremmen als in die sport. Modder, zand en water zitten per definitie tussen het blok en de velg, en beïnvloeden de remwerking. Het blok moet de velg schoonvegen zonder dat zand zich in de compound van het blok vastzet, maar het moet tegelijkertijd ook remmen. Swissstop wordt door bijna alle toprijders in de cyclocross gebruikt.